Eline Verhelst

Eline is geboren te Sint-Pauwels op 28 april 1963. Ze liep school in Sint-Niklaas en Dilbeek en volgde vervolgens een opleiding verpleegkunde in Nederland, meer bepaald in Hulst en Borsele. Na enkele jaren en twee kinderen rijker kwam ze terug naar België om achtereenvolgens als kraamverzorgster aan huis, als opvoedster en als verpleegkundige in een rust- en verzorgingshuis te werken.

Na de geboorte van haar laatste en achtste kind wou ze echter weer in de slag in een sector die haar nauw aan het hart ligt. Ze wou werken met kunst, cultuur en geschiedenis.

Zo begon ze als baliemedewerker in het SteM en volgde ze een opleiding tot museumgids in Gent. Uiteindelijk zei ze die balie dan ook vaarwel om zich voor de volle 100% te focussen op haar gidswerk en om workshops te geven in het SteM, de schouwburg en voor Erfpunt. Als gids vertelde ze al talloze verhalen voor groot en klein. Tijdens haar rondleidingen vallen de verhalen duidelijk in de smaak. Momenteel werkt Eline ook een aantal uur bij IOED Erfpunt als procesbegeleider funerair erfgoed.

Kortom, haar creatieve ei kan ze regelmatig kwijt en heeft ze ook ingezet voor haar verhaal ‘Zjos, de bizarre penning’.