Lotte Mariën

Lotte Mariën schrijft, vertelt en coacht.
Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen en Woord aan het Herman Teirlinckinstituut, en was 13 jaar lang actief in het Deeltijds Kunstonderwijs, waar ze onder meer Toneel, Voordracht en Welsprekendheid doceerde en navormingen Muzische Vorming gaf aan leerkrachten uit het basisonderwijs.
Ze schreef en speelde diverse muziektheatervoorstellingen voor kinderen en jongeren, zoals ‘Verboden te dansen’ (met tangokwintet Astor), ‘Meneer Satie’ (met pianist Stefan De Schepper), ‘De droom van Ariane’ (met strijkkwartet Alfama) en ‘Zwanenzang’ (van De Eilandverkaveling). Op televisie vertolkte ze hoofdrollen in ‘Familie’ en ‘Albert II’, en gastrollen in o.a. ‘LouisLouise’, ‘De kroongetuigen’ en ‘Meisjes’.
Ze presenteerde concerten en radioprogramma’s op Klara, geeft spraakcoaching, schrijft libretto’s, theaterteksten en verhalen.
Sinds enkele jaren houdt ze zich intensief bezig met het begeleiden van uitvaarten, huwelijksfeesten en lentefeesten. In de teksten die ze voor die gelegenheden schrijft en brengt, focust ze graag op de schoonheid van mensenlevens, vriendschappen en liefdes. Voor ‘Sprekend Waasland’ ging ze, tegen haar natuur in maar met veel enthousiasme, op zoek naar het griezelige en het akelige in Lokerse volksverhalen.