Wim Van de Velde

Als licentiaat cultuurwetenschappen volgde Wim deeltijds onderwijs dramatische expressie, voordracht- en toneelspeelkunst. In die periode trad hij regelmatig op met theatermonologen en volkse vertellingen zoals Obscene Fabels van Dario Fo, later met zijn eigen creatie ‘Cultuurschok? Laat me niet lachen!’. Hij vertolkte diverse rollen bij verschillende theatergezelschappen. Zo was hij recent hoorndrager van dienst in ‘Bossemans & Coppenolle’ bij Loge10 Theaterproducties.
In het jeugdtheatercircuit is hij de drijfveer achter Kip met Kop vzw, een toneelgezelschap dat jongeren wil beklijven met verhalen.

Wim vertolkt(e) verschillende gastrollen in Vlaamse televisieproducties. Hij draaide een paar seizoenen mee in de VTM-soap Familie, gaf gestalte aan de figuur Jos Blijlevens, dokter internist in de serie Spoed en later ook nog psychiater Ruben in de één-serie Thuis. Aan CVO-Vitant doceert hij Storytelling, waarbij hij samen met de cursisten op zoek gaat naar de meest boeiende manier om een verhaal te vertellen.